U našoj biblioteci:

Dečiji likovni konkurs "Ljudska prava iz mog ugla"

03-Apr-2014


U želji da podstaknemo veće učešće dece u ostvarivanju, poštovanju i zaštiti ljudskih prava, Zaštitnik građana Republike Srbije raspisuje nagradni konkurs za najbolje likovne radove na temu ljudskih prava osoba sa invaliditetom, pripadnika nacionalnih manjina, kao i ravnopravnosti žena i muškaraca.

Cilj konkursa je da se iz ugla dece predstavi:

- položaj u društvu osoba sa invaliditetom, pripadnika nacionalnih manjina, kao i (ne)ravnopravnost žena i muškaraca (devojčica i dečaka);
- ideje i predlozi za unapređenje njihovog položaja i ostvarivanje prava.

Na konkursu mogu učestvovati učenice i učenici od V do VIII razreda iz: Sombora, Vršca, Požarevca, Bačke Palanke, Jagodine, Valjeva, Čačka, Užica, Kragujevca, Zaječara, Bora, Prijepolja, Novog Pazara, Leskovca i Dimitrovgrada.
deciji_likovni_konkurs.jpg

Pravila konkursa:
Radovi se mogu izvesti tehnikom i sredstvom po izboru autorke/autora, ali obavezno na papiru Bloka br. 4. Potrebno je dati naziv svom radu - slogan, ideja, misao, poruka i sl. Na prednjoj strani rada, u donjem desnom uglu, treba da stoji potpis, razred i naziv rada.
Uz rad je potrebno na posebnom papiru dostaviti: 1) ime i prezime, adresu stanovanja, grad, broj telefona i naziv škole i 2) objašnjenje do pet rečenica šta rad predstavlja i šta je poruka rada.

Izbor najboljeg rada iz svakog grada izvršiće nezavisna komisija, sastavljena od članova Panela mladih savetnika Zaštitnika građana, na osnovu sledećih kriterijuma: estetski utisak, kreativnost i poruka rada.
Učenica/učenik na konkurs može poslati samo jedan rad.

Konkurs je otvoren do 15. maja.

Primljeni radovi se ne vraćaju, a organizator konkursa zadržava pravo da ih izloži u svojim prostorijama ili promoviše na neki drugi način.

Način prijavljivanja:
Radovi se dostavljaju Biblioteci "Vuk Karadžić" u Prijepolju.

Dodela nagrada:
Autorka/autor najboljeg rada iz svakog od 15 gradova
dobiće tablet. Dodela nagrada održaće se u Beogradu krajem juna 2014. godine. Deset najboljih radova iz svakog od 15 gradova biće izloženi u lokalnim bibliotekama.

*Zaštitnik građana sprovodi ovu aktivnost u saradnji sa Bibliotekarskim društvom Srbije i uz finansijsku podršku Vlade Kraljevine Norveške

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Biblioteci "Vuk Karadžić" u Prijepolju, telefon 033/ 712 960.


t0.02