U našoj biblioteci:
slide image Foto 1 Foto 1 slide image

Biblioteka Vuk Karadžić-Prijepolje

Biblioteka «Vuk Karadžić» je javna biblioteka namenjena stanovnicima opštine Prijepolje. Kao najstarija institucija kulture u gradu u 2005–oj godini obeležila je 100 godina od svog osnivanja. U okviru Biblioteke deluje i ogranak Mesna biblioteka "Stevan Tomović" u Brodarevu i Mobilni informacioni i komunikacioni centar InfoBus (MICC Infobus).
Zajednica biblioteka Srbije dodelila je u 2001. godini Biblioteci nagradu "Milorad Panić Surep" za postignute rezultate u razvoju bibliotečke delatnosti i unapređivanju bibliotekarstva u republici. 

Magbet

Magbet

Ju Nesbe
Ju Nesbe, najpoznatiji skandinavski pisac kriminalističkih romana, predstavlja nam policajca Magbeta opsednutog novim životom s više moći i većim povlasticama. Tako Magbet postaje priča o krvoproliću, o kobnom izboru i nesagledivim posledicama koje on donosi. ...više
POSLEDNJI ČUVARI ZLATIBORSKE BAŠTINE

POSLEDNJI ČUVARI ZLATIBORSKE BAŠTINE

Dragiša Milosavljević
Studija posvećena utvrđenim vrednostima tradicionalne kuće brvnare sa prostora zlatiborske visoravni nastala je kao plod posvećenih terenskih istraživanja i sveobuhvatnog proučavanja raspoloživih izvora ...više

Promocija časopisa "Bošnjačka riječ"

18-Dec-2018
U četvrtak, 20. decembra 2018. godine u 18 sati u prostorijama Biblioteke "Vuk Karadžić" biće promovisan novi broj lista "Bošnjačka riječ : časopisa za nauku, kulturu i književnost sandžačkih Bošnjaka".
Učesnici promocije biće Esad Džudžo, predsednik BNV, prof. dr. Sead Šemsović i prof. dr. Redžep Škrijelj. ... više

t